دستگاه DVR چیست؟ و انواع دستگاه دی وی آر

اگر میخواهید بدانید که دستگاه DVR چیست با یاب چی همراه باشید. در این مقاله ابتدا با این دستگاه ضبط کننده DVR آشنا شده و در ادامه با مشخصات DVR و سپس وظایف آن را بیان می کنیم.
دستگاه DVR چیست؟

برخی از کاربردهای جدید دستگاه DVR
موشن دتکشن یا تشخیص حرکت (Motion Detection): این قابلیت امکان ضبط تصاویر را در هنگامی که حرکتی در جلوی دوربین اتفاق بیفتد فراهم می کند. به عبارتی با فعالسازی این قابلیت تصویر تنها زمانی ضبط می شود که حرکتی در روبروی دوربین اتفاق بیفتد.
لاین کراسینگ یا عبور از خط (Line Crossing): با فعالسازی این قابلیت شما می توانید خطی فرضی در تصویر رسم نموده و در صورت عبور هر شی و یا شخص از آن دستگاه دی وی ار به شما هشدار می دهد.
ورود غیرمجاز (Intrusion Detection): با استفاده از این قابلیت می توان محوطه ای خاص را با رسم خطوط فرضی در تصویر مشخص نمود تا ورود و خروج افراد یا اشیا به آن محوطه قابل کنترل باشد.
اعلام هشدار: می توانید دوربین را طوری تنظیم کنید تا با مشاهده حرکت و یا قطع شدن تصویربرداری هشداری از طریق ایمیل یا آژیر به مخاطب اعلام شود.
جستجوی پیشرفته (Advanced search ): این قسمت بر اساس زمان و حرکت شخص یا شی تنظیم شده است. Dvrهای جدید یک گراف حرکتی در زمان های مختلف را به شما ارائه می دهند که شما می توانید فقط در ساعاتی که حرکتی صورت گرفته تصاویر را مشاهده کنید. به کمک این ویژگی همچنین می توانید زمان هایی که بیشترین تردد صورت گرفته است را نیز مشاهده کنید.
تنظیم تصاویر و ضبط: از طریق دستگاه دی وی آر می توان مواردی همچون تنظیم رنگ و نور در تصاویر و یا مدت زمان ذخیره سازی تصاویر را مشخص نمود.
کاور کردن بخشی از تصویر (Masking): می توانید بعضی از مناطق در تصویر را کادر بندی کنید تا هنگام ضبط، این مناطق از چشم دوربین مخفی بماند. به عنوان مثال به دلیل مسائل محرمانه نمی خواهید صفحه مانیتورتان را کسی مشاهده کند. این قابلیت می تواند خیلی به دردتان بخورد.
مدیریت کاربران (User management): امکان ایجاد سطح ورودی متفاوتی را برای کاربران فراهم می سازد. به عنوان مثال یک کاربر می تواند مدیریت اصلی را در سیستم داشته باشد. در صورتی که کاربر دیگر تنها اجازه ضبط و نظارت تصاویر را داشته باشد.
پورت های دستگاه ضبط DVR
- پورت های ورودی تصویر
- پورت خروجی تصویر
- پورت شبکه (LAN)
- پورت های VGA و HDMI
- پورت خروجی صدا
- پورت خروجی آلارم
- پورت USB جهت اتصال موس و کیبورد
- پورت ورودی صدا
- ورودی برق
همه پورت ها بر روی پنل همه دستگاه ها موجود نیست و باید بسته به نیاز دستگاهی تهیه شود که پورت های مورد نیاز را داشته باشد.
انواع دستگاه DVR
- Standalone Digital Video Recorder
قابلیت دستگاه Standalone DVR ضبط و پخش تصاویر با استفاده از نمایشگر است. - PC-Based Digital Video Recorder
سیستم ضبط و پخش دستگاه PC-Based DVR بر اساس سیستم عامل است. در واقع، سیستم عامل روی رایانه شما نصب می شود. بنابراین امکان ضبط تصاویر روی هارد دیسک رایانه فراهم می آید.
ساختار دستگاه ضبط تصاویر DVR
سیستم عامل دی وی آر بر پایه لینوکس بوده و با توجه به کارایی از طول عمر بالایی نیز برخوردار است. برای ذخیره سازی تصویر با توجه به میزان پشتیبانی دستگاه DVR می توان به آن هارد دیسک اضافه نمود و همچنین جهت سهولت استفاده می توان از ماوس و کیبورد و مانیتور نیز استفاده کرد.
انواع دستگاه دی وی آر بر اساس تعداد کانال
انواع ذکر شده در زیر با توجه به پشتیبانی از تعداد دوربین مشخص شده می باشد.
- دستگاه DVR چهار کانال
دستگاه ضبط تصویر DVR چهار کانال امکان اتصال چهار عدد دوربین آنالوگ یا HD را دارا می باشد و مناسب استفاده محیط های کوچک مانند منازل مسکونی یا دفتر کار و غیره می باشد.
- دستگاه DVR هشت کانال
دستگاه ضبط تصویر DVR هشت کانال امکان اتصال هشت عدد دوربین آنالوگ یا HD را دارا می باشد و مناسب استفاده محیط های متوسط مانند گارگاه یا دفتر کار و غیره می باشد.
- دستگاه DVR شانزده کانال
دستگاه ضبط تصویر DVR شانزده کانال امکان اتصال شانزده عدد دوربین آنالوگ یا HD را دارا می باشد و مناسب استفاده محیط های بزرگ مانند کارخانجات کوچک و ادارات مرکزی و غیره می باشد.
- دستگاه DVR سی و دو کانال
دستگاه ضبط تصویر DVR سی و دو کانال امکان اتصال سی و دو عدد دوربین آنالوگ یا HD را دارا می باشد و مناسب استفاده محیط های بسیار بزرگ مانند کارخانجات و بیمارستان و غیره می باشد.
منظور از هر کانال، اتصال یک دوربین به DVR می باشد. برای مثال NVR 8 کاناله از 8 عدد دوربین آنالوگ پشتیبانی می کند.
نوع DVR | تعداد دوربین |
---|---|
دستگاه دی وی آر 4 کاناله: | قابلیت پشتیبانی تا 4 دوربین |
دستگاه دی وی آر 8 کاناله: | قابلیت پشتیبانی تا 8 دوربین |
دستگاه دی وی آر 16 کاناله: | قابلیت پشتیبانی تا 16 دوربین |
دستگاه دی وی آر 32 کاناله: | قابلیت پشتیبانی تا 32 دوربین |
مزایای DVR
- امکان اتصال به اینترنت
- پشتیبانی از انواع دوربین های آنالوگ (HD، AHD، HD-CVI)
- تشخیص حرکت (Motion detection): قابلیت تشخیص حرکت باعث می شود که هرموقع حرکتی در محدوده پوشش دوربین اتفاق افتاد، تصاویر ضبط شوند.
- عبور از خط (line crossing): در این قابلیت می توان یک خط فرضی مشخص کرد و هر زمان که سوژه یا فردی از آن عبور کرد ، دستگاه شروع به هشدار کند.
- پوشاندن بخشی از تصویر: می توان بخشی از تصویر را مشخص کرده تا در هنگام ضبط تصاویر، آن منطقه در دید دوربین نباشد.
- اعلام هشدار: در این قابلیت، می توان تنظیمات را در حالتی قرار داد که در صورت قطعی تصویر یا مشاهده حرکت، آژیر به صدا درآید.
نکات مهم در خرید DVR
- تعداد کانال های مورد پشتیبانی: برای انتخاب دستگاه ضبط DVR ابتدا باید تعداد دوربین ها را در نظر گرفت زیرا هر کانال قابلیت پشتیبانی از یک دوربین را دارد. این دستگاه درانواع 4، 8، 16، 32 و 64 کانال ارائه می شود.
- رزولوشن قابل پشتیبانی: دوربین های مداربسته دارای رزولوشن های متفاوتی می باشند که در زمان انتخاب دستگاه ضبط دی وی ار باید به این نکته توجه کرد که دستگاه قابلیت پشتیبانی از رزولوشن دوربین را دارد یا خیر.
- کیفیت ضبط: در زمان خرید دستگاه DVR، کیفیت ضبط یکی از عوامل مهمی می باشد که باید با آن توجه کرد. دستگاه های ضبط باکیفیت بالا تاثیر زیادی بر روی کارایی سیستم نظارتی دارند که عواملی از جمله اندازه تصویر و تعداد فریم تصویر در ثانیه می تواند بر روی کیفیت ضبط تاثیرگذار باشد.
- تعداد هارد قابل پشتیبانی: تمام دستگاه های ضبط قابلیت پشتیبانی از یک هارد را دارند. بسته به حجم تصاویر و نوع دستگاه می توان از چندین هارد با ظرفیت های متفاوت استفاده کرد.
- نحوه فشرده سازی: برای اینکه حجم بالای تصاویر، سیستم ضبط را دچار مشکل نکند از روش فشرده سازی تصاویر استفاده می شود. این روش از طریق فرمت های مختلف از جمله JPEG، MPEG، H264 و H264+، H265 و +H265 استفاده می شود. برخی از این فرمت های برای عکس و برخی دیگر مختص ویدئو می باشد که در هنگام خرید دستگاه ضبط دی وی آر باید به این موضوع توجه کرد.
- قابلیت Playback: با استفاده از این قابلیت می توان تصاویری که قبلا ضبط شده اند را مجددا مشاهده کرد که در برخی از سیستم های ضبط تصاویر ای وی آر این قابلیت وجود دارد.
نحوه اتصال dvr به لپ تاپ یا کامپیوتر
اگر بعد از نصب سیستم مداربسته بخواهید مشاهده تصاویر را در بخش دیگری غیر از اتاق مانیتورینگ داشته باشید می توانید دستگاه DVR خود را به لپ تاپ یا کامپیوتر متصل کنید. به این ترتیب تصاویر دوربین های مداربسته سیستم شما در دو نقطه مجزا قابل دسترسی و نظارت است. اما راه اتصال کامپیوتر به DVR چیست و چگونه باید انجام داد؟ برای این منظور می توانید از پورت های خروجی دستگاه DVR استفاده کنید. پورت های HDMI, LAN و VGA خروجی هایی هستند که می توانید از طریق هر یک از آنها DVR را به لپ تاپ یا کامپیوتر اتصال دهید. جزئیات اتصال از طریق این پورت ها را می توانید
صدای بوق دستگاه DVR ناشی از چیست؟
با نصب سیستم مداربسته در منزل یا محل کار خود، این امکان وجود دارد که برای یک بار هم شده صدای بوق دستگاه DVR را شنیده باشید. اگر نصاب و تکنسین سیستم های مداربسته باشید که این مشکل برای شما آشناست. اما علت صدای بوق دستگاه DVR چیست ؟ این صدا دلایل مختلفی دارد و برای رفع آن باید در ابتدا علت اصلی را شناسایی کرد. در بیشتر مواقع صدای بوق دستگاه دی وی ار به هارد دستگاه مربوط می شود. هارددیسکی در دستگاه نصب نشده و یا اتصال آن ناقص انجام شده است.
البته که اتصال ضعیف هارد دیسک موجب می شود که به مرور زمان هارد دیسک از دستگاه جدا شود. تنها قطع اتصال مشکل ساز نیست بلکه ممکن است سیستم و هارد هر دو آسیب ببینند. بنابراین در ابتدای امر از وجود هارد دیسک در دستگاه و نصب کامل آن اطمینان حاصل کنید. بعد از این موضوع سلامت هارد دیسک از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین هارد در صورتی که برای اولین بار قرار است مورد استفاده قرار بگیرد حتماً فرمت شود.
Dvr و hybrid dvr چیست؟
عبارت Hybrid DVR به سادگی به این معنی است که شما می توانید هم دوربین های آنالوگ و هم دوربین های IP (تحت شبکه یا مگاپیکسل) را روی یک DVR ضبط کنید. طبق این تعریف سیستم دوربین امنیتی هیبریدی، سیستمی است که هم دوربین های آنالوگ و هم دوربین های IP (با استفاده از DVR هیبریدی) را در خود جای داده است.
دوربین های آنالوگ با استفاده از کابل کواکس یا همان کواکسیال به یک DVR متصل می شوند و می توانند تا 1000 فوت حدود 300 متر بدون هیچ تقویت کننده ای کار کنند. دوربینهای IP از طریق کابل اترنت به NVR یا DVR هیبریدی متصل میشوند و قبل از نیاز به سوییچ دیگر، کابلها به ۳۲۸ فوت محدود میشوند. مزایای سیستم های دوربین امنیتی آنالوگ کم هزینه بودن آنهاست. از جهت قیمت دوربین ها، نیاز به فضای کمتر هارد دیسک و پهنای باند شبکه است. مزایای سیستم های دوربین IP وضوح بسیار بالاتر و عملکرد های هوشمند است.
سیستم های امنیتی هیبریدی می توانند هر دو گروه مزیت را در اختیار شما قرار دهند. میتوانید با استفاده از دوربینهای آنالوگ بخشهای با حساسیت کمتر را پوشش دهید و در هزینه ها صرفه جویی کنید. از دوربین های IP با وضوح بالا در مهمترین قسمت های مکان مورد نظر مانند ورودی ها و صندوق ها استفاده کنید.
هنگام اضافه کردن دوربین های IP مگاپیکسلی به یک سیستم، همیشه باید ظرفیت هارد دیسک و پهنای باند را در نظر بگیرید. دوربینهای آنالوگ با وضوح نسبتاً پایین (CIF 352×240) ضبط میکنند، در حالی که دوربینهای مگاپیکسلی تحت شبکه بسیار بالاتر خواهند بود (به اندازه 5MP 2560×1920). مشخصات DVR را با دقت مطالعه کنید تا از حداکثر فضای ذخیره سازی که می تواند پشتیبانی کند اطلاع یابید. در نتیجه در صورت نیاز می توانید طبق مشخصات دستگاه هارددیسک تهیه کنید.
چه دوربینی به DVR هایبریدی سازگار است؟
ول از همه هنگام انتخاب یک دوربین IP (یا دوربین شبکه) و یک DVR یا NVR هیبریدی، باید سازگاری نرم افزار مدیریت ویدیوی ضبط کننده (VMS) و دوربین را بررسی کنید. اگر برند و مدل دوربین در لیست سازگاری VMS ذکر نشده باشد، به احتمال زیاد آن دوربین IP سازگار نیست. دوربینهای ناسازگار یا تصویر را نمایش نمیدهند یا در یک یا چند جریان در تشخیص حرکت ضبط نمیکنند. در سال های اخیر، استاندارد مشترکی بین سازندگان دوربین های IP به نام Onvif تعریف شده است. اگر VMS یا ضبط کننده با Onvif سازگار باشد، و اگر دوربین IP سازگار با Onvif باشد، از نظر تئوری دوربین با VMS/ضبط کننده سازگار است. با این حال، احتمال وجود برخی محدودیت ها وجود دارد. اگرچه تصاویر روی دستگاه DVR یا NVR هیبریدی نمایش داده میشود، اما ممکن است همه ویژگیهای دوربین کار نکند. رایج ترین نیاز برای دوربین IP، به خصوص اگر وضوح بالایی داشته باشد، ضبط در فرمت فشرده سازی مانند H.264 است. این موضوع از جهت صرفه جویی در هزینه های ضبط بسیار اهمیت دارد.
سوالات متداول دستگاه DVR