دزدگیر اماکن چیست ؟

امروزه تدابیر امنیتی پیچیده تر و هوشمندتر از قبل شده است. با توجه به پیشرفت علم و فناوری دستگاه های مختلفی برای محافظت از منازل و مغازه ها طراحی شده است. یکی از این دستگاه ها دزدگیر اماکن است. در ادامه مطلب همراه یاب چی باشید.
دزدگیر اماکن چیست؟
جهت ایمنی دستگاه دزدگیر، بهتر است که مدار اصلی دزدگیر در یک جعبه آهنی به طول ۳۰ سانتیمتر و عرض ۲۵ سانتیمتر و پهنای ۱۰ سانتیمتر که به شکل یک کمد کوچک ساخته شده و با یک در که بر روی لولا قرار داشته و باز و بسته میشود، قرار گیرد (مانند جعبه نامههای پستی) و در جعبه سوراخی جهت خروج سیمها در نظر گرفته شود و بهتر است که سیمها از داخل یک لوله پلاستیکی (مانند شلنگ) عبور داده شوند و چنانچه سیم کشی دزدگیر توکار باشد، ایمنی بیشتری را ایجاد مینماید.
ضمناً دیودهای نوری واقع بر مدار دزدگیر بهتر است از روی مدار خارج شده و بر روی جعبه دزدگیر نصب گردیده و توسط سیم و کابل به مدار دزدگیر وصل شوند. یک سوئیچ آلفا بر روی جعبه دزدگیر جهت قطع و وصل سیستم نصب میشود. همچنین در صورتی که خواسته باشید مدار شمارهگیر خودکار تلفن را به مدار دزدگیر نصب نمایید، بایستی یک بلندگوی کوچک در محل نقطه SP (بلندگو) وصل نموده و داخل جعبه دزدگیر و در کنار میکروفون مدار شمارهگیر اتومات قرار دهید. ضمناً جهت خنک شدن قطعات واقع در جعبه بهتر است که از دو طرف، سوراخهایی جهت ورود و خروج هوا برای مدار در نظر گرفته میشود.
انواع دیگری از دزدگیرها همچون دزدگیر لباس هم وجود دارد که شکل کار آنها به کلی متفاوت است. دزدگیر لباس یا گیتهای فروشگاهی هوشمند، گیت هایی هستند که در خروجی یک فروشگاه نصب می شوند و نسبت به خروج غیر قانونی کالا که تگ یا برچسب مربوطه غیرفعال نشده اند، حساسند.
اجزاء دزدگیر اماکن
دزدگیر های اماکن استاندارد از بخش های زیر تشکیل شده اند:
- یک مدار باز و یک مدار بسته
- مدار آژیر
- مدار شارژ باتری
- انواع حسگرها و آژیرها و هشدار دهنده ها
این بخش های برای یک دزدگیر استاندارد میباشد اما دزدگیر ها انواع و مدل های مختلفی دارند و بعضی دزدگیر ها حرفه ایی تر میباشند و اجزاء بیشتری دارند. اجزاء دزدگیر های حرفه ایی شامل:
- دستگاه مرکزی دزدگیر (پنل مرکزی آلارم)
- چشم الکترونیکی (رادار، سنسور حرکتی، سنسور مادون قرمز PIR)
- انواع آژیر و بلندگو
- چراغ هشدار دهنده چشمکزن
- انواع سنسور در و پنجره
- تلفن کننده اتوماتیک (شماره گیر اتوماتیک )
- پدال یا شاسی اضطراری
کارکرد اجزاء دزدگیر اماکن
در قسمت قبل درباره اینکه هار دزدگیر اماکن چه بخش هایی دارد صحبت شد حال باید بدانیم که هر کدام از این بخش ها چه وظیفه ایی را بر عهده دارند.
دستگاه مرکزی دزدگیر (پنل مرکزی آلارم)
این بخش در واقع مغز دزدگیر اماکن میباشد. تمام اجزاء و سنسور ها با این بخش در ارتباط هستند و این بخش پیام های دریافتی از بخش های مختلف را پردازش می کند و در صورت نیاز به صاحب مکان خبر میدهد. این بخش دارای یک باتری می باشد که در صورت رفتن برق یا قطع برق دزدگیر به کار خود ادامه دهد و از کار نیافتد.
همچنین ک سیستم دزدگیر از این بخش میتواند روشن یا خاموش شود. این دستگاه مستقیم به برق وصل است و از آن چند سیم برای تغذیه چشم های الکترونیکی خارج می شود. دسته ایی از سیمهای خروجی برای تغذیه سنسور ها میباشد و دسته ایی دیگر برای ارتباط اجزای سنسورها با بخش مرکزی می باشد تمام پیامهایی که بین دزدگیر و دستگاه مرکزی جابجا می شود میتواند از این سیم ها منتقل شوند.
در وسط تصویر سنسور ها و دستگاه مرکزی دیده می شود. دزدگیر های اماکن دارای ریموت بوده که می تواند از راه دور فعال شوند.
چشم الکترونیکی (رادار، سنسور حرکتی، سنسور مادون قرمز PIR)
چشم های الکترونیک در واقع سنسور های دزدگیر میباشد که بسیار مهم میباشد. برای داشتن یک دزدگیر با کارایی بالا و حرفه ایی انتخاب سنسور اهمیت زیادی دارد. یکی از این سنسور ها، سنسور مادون قرمز می باشد. این سنسور امواج مادون قرمز را به شکل پرده ایی در محیط منتشر می کند .
یک حالت لایه لایه از بار های مثبت و منفی در محیط ایجاد می کند. در صورتی شخصی در این محیط شروع به حرکت کند این پرده و امواج بهم خورده و از حالت طبیعی خود خارج می شود که با این وسیله سنسور تشخیص داده می شود. و یک پیام به دستگاه مرکزی میفرستد تا اقدامات بعدی توسط دستگاه مرکزی انجام شود. این سنسور ها چند نوع دارند که هر کدام مناسب برای بخشها و مکان های خاص هستند.
یکی از انواع سنسور ها، سنسور دیواری می باشد که به وسیله یک پایه روی دیوار قرار گرفته و این حالت دیواری می تواند افقی یا عمودی باشد.
سنسورها میتوانند با سیم یا بیسیم باشند. سنسور های با سیم به وسیله 4 سیم تغذیه میشوند دو سیم برای برق و قطب های مثبت و منفی می باشد که سنسور ها را تغذیه می کنند و دو سیم برای فرستادن دستورها به سنسور و دریافت پیام از آنها میباشد. سنسور های بیسیم برای مکان هایی که پیش بینی سیم کشی برای دزدگیر ها را نکردند مناسب است این سنسور ها باتری دارند و با باتری کار می کنند.
این سنسور ها زیبا ترند و نصب آنها راحت تر می باشد در واقع سیم کشی نمی خواهند و هزینه های سیم کشی و دردسر های آنها را ندارند ولی قیمت آنها گران تر بوده و باید شخصی که دزدگیر اماکن را می خرد به این نکات دقت داشته باشد.
هشدار دهنده های نوری یا چشمک زن
ساختار این هشدار دهنده ها با توجه به محیط انتخاب می شود و بعد از اینکه سنسور ها یک حرکت را غیر قانونی را درک کردند یک هشدار به بخش مرکزی دزدگیر اماکن می فرستند و سپس بخش مرکزی هشداردهنده ها روشن شده و دزدگیر کار می کند و شروع به سرو صدا می کنند تا افراد را آگاه سازند. سنسور ها صرفا برای تشخیص حرکات ساخته نمی شوند.
می توان سنسور هایی به سیستم مرکزی وصل کرد تا با آن حریق یا نشت گاز را تشخیص داد. این خطرات می توانند با تلفن به شما و یا تلفن به آتش نشانی اعلام شوند که درصورت وجود آتش یا گاز آسیبی به مغازه یا خانه شما وارد نشود. حتی میتوان این سنسور ها را به شبکه اطفاء حریق متصل کرد که درصورت تشخیص آتش و دود لوله های آب باز شده و آتش خاموش بشود.
علاوه بر سنسور های عمود سنسور های در و پنجره نیز موجود می باشد. این سنسور ها به لرزش حساس بوده و هرگونه لرزش و باز شدن در و پنجره را به عنوان خطر تلقی کرده و اعلام می کنند. این سنسور ها نیز دو نوع باسیم و بیسیم دارند که شرایط هر کدام همانند سایر سنسور های باسیم و بیسیم می باشد.
آژير یا بلندگو
همانطور که می دانید وظیفه این بخش تولید صدا می باشد که یا دزد بترسد و فرار کند یا افراد را خبر کرده تا افراد در محل جمع شوند. این بخش بعد از اینکه سنسور ها حرکت و لرزش را تشخیص دادند و به بخش مرکزی فرستادند با دستور بخش مرکزی فعال می شوند. بلندگو ها چند نوع اند و شکل های متفاوتی دارند بعضی از بلندگو ها مناسب فضای باز بوده و صدا را در فضای باز به بهترین نحوه بخش می کنند و بعضی دیگر مناسب داخل ساختمان ها و فضاهای بسته اند و در داخل اماکن استفاده می شوند.
بلندگو ها چند نوع اند و شکل های متفاوتی دارند بعضی از بلندگو ها مناسب فضای باز بوده و صدا را در فضای باز به بهترین نحوه بخش می کنند و بعضی دیگر مناسب داخل ساختمان ها و فضاهای بسته اند و در داخل اماکن استفاده می شوند.
تلفن کننده اتوماتیک
همانطور که گفته شده دزدگیر اماکن با پیشرفت علم و تکنولوژی پیشرفت کرده اند و بهتر و هوشمند تر شده اند. یکی از پیشرفت های این دزدگیر ها اضافه شدن بخشی به اسم تلفن کننده اتوماتیک است. برای این بخش چند شماره تلفن از قبل تعیین شده و داده می شود هر وقت دزدگیر فعال شود و حرکتی را شناسایی کند فوراً با استفاده از این بخش به تلفن های تعیین شده تماس می گیرید و یک پیام از پیش تعیین شده را می خواند.
به این وسیله فوراً افراد و حتی پلیس از محل سرقت خبر دار شده و سریعاً خود را به محل می رسانند. این تماس می تواند از طریق خطوط ثابت یا از طریق سیم کارت باشد. می توان خط ثابت مکان را به بخش مرکزی متصل کرد تا با خط ثابت تماس بگیرد یا یک سیم کارت اعتباری یا دائمی در آن قرار داد تا با سیم کارت تماس بگیرد. بعضی از دزدگیر ها بعد از شناسایی خطر به صاحب شماره نیز یک پیامک می دهند و فرد را آگاه می کنند.
پدال یا شاسی اضطراری
این پدال و شاسی در محل تحت پوشش دزدگیر نصب شده و با کمک این پدال دزدگیر سریعاً فعال می شود. این پدال در مواقع ضروری استفاده می شود مثلا وقت هایی که در طول روز به یک طلا فروشی دستبرد زده می شود این پدال باعث فعال شدن دزدگیر می شود که می تواند به سرعت با تلفن کننده خودکار به پلیس زنگ زده و پلیس به محل سرقت رجوع کند. این پدال ها دو نوع دارند که این دو نوع NC و OC نام دارند. این بخش در بانک ها صرافی ها و طلافروشی ها استفاده دارند که احتمال دزدی از آنها در روز بالاست.
باتری بک آپ
ممکن است در طول روز یا شب اتصال برق با دستگاه مرکزی و سنسور ها قطع شود یا اینکه دزد ها تلاش کنند سیم تغذیه کننده یا برق دزدگیر را قطع کنند تا دزدگیر از کار بیافتد. اما دزدگیر ها برای مقابله با این مشکل دارای باتری بک آپ یا پشتیبان می باشد که در صورتی به هر علتی برق دستگاه قطع شد به وسیله این باطری کار خود را ادامه دهند و از کار نیافتند.
مزیتهای داشتن دزدگیر اماکن
مزیت دزدگیر اماکن چیست؟ متخصصان امنیت مزایای زیادی برای دزدگیر اماکن متصور شدهاند که عبارت است از:
۱. کاهش وقوع سرقت: سارقین حرفهای بهخوبی میتوانند وجود دزدگیر اماکن را تشخیص دهند. وقتی دزدگیر اماکن تمام نقاط خانه را تحت کنترل قرار داده است، سارقین کمتر جرئت ورود به خانه را دارند.
۲. کاهش آتشسوزی: ازآنجاکه سنسورهای چشمی دزدگیر اماکن هر حرکتی را ثبت میکند، گاه حرکت دود در مقابل خود را علتی برای سرقت تشخیص داده و آلارم سرقت اعلام میکنند که اگر صاحب ملک خود را بهموقع برساند میتواند از وقوع فاجعه جلوگیری کند.
۳. پوشش بیمه: اگر میخواهید بیمه، خسارات شما را در سرقت جبران کند، باید خانه مجهز به دزدگیر اماکن باشد. بیمهها در صورتی حاضر به جبران خسارت هستند که وجود دزدگیر را تأیید کنند.
۴. مدیریت ساختمان از راه دور: با اتصال دزدگیر اماکن به سیستم تلفن کارتی شما میتوانید از کیلومترها دورتر ساختمان خود را مدیریت کنید، کوچکترین حرکتی مساوی با سرقت خواهد بود.
سوالات متداول دزدگیر اماکن