رپورتاژ آگهی

بررسی و معرفی دریچه های سقفی تهویه هوا

همان‌گونه که از نام آن بر می ‌آید، به دریچه‌ای که در نمای داخلی سقف ساختمان یا سقف کاذب نصب می‌شود، دریچه سقفی می گویند. این نوع دریچه‌ها هم می توانند از نوع دریچه های تنظیم هوا باشند و هم از نوع دریچه زیرفن کوئل سقفی که مخصوص بازدید هستند. حتی نوعی دریچه سقفی وجود دارد به نام دریچه سقف روشنایی که کاربرد آن نه در تنظیم هوا است و نه در بازدید. بلکه مخصوص ورود نور آفتاب و روشنایی به داخل پاسیو یا مشاعات ساختمان است.

انواع دریچه های گرد یا تایلی که مخصوص دهش و مکش هوا هستند، نیز جزء دریچه های سقفی محسوب می شوند. در این بین دریچه های خطی سقفی نیز جزء دریچه های پرطرفدار و پرفروش گروه دریچه های سقفی به شمار می آیند که البته جایگاه ویژه خود را در این صنعت دارند. بنابراین می توان مشاهده نمود که طیف وسیعی از دریچه های هوا را دریچه های سقفی تشکیل می دهند.

دریچه سقفی هوا

از لحاظ متریال ساخت دریچه باید بگوییم که اگر دریچه سقفی به منظور دسترسی به فن‌کوئل به کار رود، ممکن است از سه جنس آلومینیوم، کناف یا ام دی اف تولید شود. ولی در صورتی که این دریچه، مخصوص جریان هوا و تنظیم ورود و خروج آن باشد، می تواند از جنس آلومینیوم ساخته شود. ضخامت ورق های آلومینیوم ۱ میلی متر بوده و انواعی که از پروفیل آلومینیوم ساخته می شوند، مانند دریچه های تایلی ضخامت ۱.۲۵ میلی‌متر دارند.

از لحاظ نحوه و جزئیات نصب باید بگوییم که دریچه های زیرفنکوئل سقفی و دریچه های سقفی چهارگوش مانند تایلی اغلب به صورت توکار و در سقف های کاذب از جنس کناف نصب می شوند. در حالی که دریچه های سقفی گرد داخل سقف های قدیمی از جنس گچ و سیمان قابل نصب هستند.

انواع مدل های دریچه سقفی

از دیدگاه شکل هندسی ظاهری انواع دریچه سقفی بر دو نوع گرد و چهارگوش تقسیم بندی می شوند. از دیدگاه مدل های منطبق بر کاربری باید بگویم که در شرکت صنعتی رحمتی بیش از ۲۰ مدل انواع مختلف دریچه سقفی تولید و عرضه می شود که به شرح ذیل هستند:

  1. دریچه مشبک: دارای ساختار توری مانند آلومینیومی به ابعاد ۱ سانت در یک سانت است که بیشتر جهت مکش هوا استفاده دارد.
  2.  دریچه چهارگوش کلاف پهن: مخصوص هوای رفت و برگشت است و بیشتر در بیمارستان ها و ادارات مورد استفاده قرار می گیرد.
  3. دریچه چهارگوش کلاف دور باز: از پروفیل آلومینیوم به ضخامت ۱.۲۵ میلی متر ساخته می شود و می ‌تواند در صورت درخواست سفارش دهنده مجهز به دمپر باشد.
  4. دریچه سقف روشنایی: جهت ورود نور و روشنایی به ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.
  5. دریچه تایلی چهارطرفه یا آرمسترانگ: ویژه هوای رفت هستند و قابلیت پخش هوا در چهار طرف دریچه را دارند.
  6. دریچه تایلی مشبک: بیشتر مناسب مجتمع های بیمارستانی و گردشگری و ساختمان های اداری و عمومی است.
  7. دریچه گرد تخت: هم سطح با سقف بوده و فضایی را بیشتر از آن اشغال نمی کنند.
  8. دریچه گرد برجسته: هم سطح با سقف نیستند و یک فضای اضافه ای را در خارج از دریچه اشغال می‌کنند. این دریچه‌ها خود به سه صورت زیر ساخته می شوند: دریچه سونایی، دریچه جت دیفیوزر و دریچه جت نازل.
  9. دریچه شطرنجی
  10. دریچه کنافی
  11. دریچه گرد لبه تخت بازشو
  12. دریچه سقفی یک، دو، سه و چهار طرفه
  13. دریچه هواکش
  14. دریچه فیلتر‌باکس
  15. دریچه اسلوت
  16. دریچه خطی زاویه دار

انواع دریچه های سقفی

کاربرد‌ها و مزیت‌های دریچه سقفی

همان طور که در قسمت انواع مدل ها به آن اشاره شد، دریچه های سقفی در همه ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری مورد استفاده قرار می گیرند. ضمن آن که انواع دریچه های فیلترباکس و خورشیدی در محیط های بیمارستانی، کلین روم ها و آزمایشگاه ها بیشتر استفاده دارد. در حالی که دریچه های خطی اسلوت و زاویه دار بیشتر در ساختمان های مسکونی، اداره جات و هتل ها کاربرد دارد.

از لحاظ ویژگی ها و مزیت ها باید بگوییم که دریچه های خطی سقفی پخش همگن و یکنواخت هوا را در کل فضای مربوطه بر عهده دارند. کم سر و صدا بودن و پخش آرام هوا نیز از جمله مزیت های دریچه های اسلوت است که جزء دریچه های خطی هستند که اغلب در سقف کاذب ساختمان ها کار گذاشته می شوند.

زیبایی و مینیمال بودن دریچه های سقفی را می توان جزء امتیازات و برتری های دیگری از این محصولات در نظر گرفت. طوری که برخی دریچه های متقارن و دارای اشکال هندسی خاص مانند مدل های خورشیدی، چهارطرفه یا آرمسترانگ می توانند خود به تنهایی به عنوان عنصر زیبایی همانند یک لوستر در سقف نما جلوه نمایی کنند.

به ویژه دکوراتیو بودن دریچه های سقفی چهارطرفه و تایلی بسیار مورد توجه پیمانکاران ساختمان های تجاری و اداری قرار گرفته است. به علاوه قابلیت هماهنگ شدن رنگ این دریچه ها با نمای سقف یا رنگ سقف کاذب آن فضا، ویژگی دیگری است که بر زیبایی نهایی کار می افزاید.

امتیاز دیگری که دریچه های سقفی دارند، به ویژه مدل هایی مانند دریچه های چهارگوش چند طرفه، کیفیت بالا و مقاومت زیاد آن ها است. چرا که از پروفیل آلومینیوم ساخته می شوند و ضخامت ورق پایه آن ها ۱.۲۵ میلی متر است که به نسبت ضخامت معمولی یک میلی متر بالاتر است.

کاربردهای دریچه های تهویه سقفی هوا

فاکتور های موثر بر تعیین قیمت دریچه های سقفی

آن چه که مسلم است اولین عامل تاثیرگذار بر روی قیمت دریچه سقفی، ابعاد آن است. زیرا هر چه اندازه دریچه ای بزرگ تر باشد، مقدار ورق آلومینیوم یا پروفیلی که استفاده می شود، بیشتر است. در نتیجه بهای تمام شده آن دریچه بیشتر از آب در می آید و قیمت فروش آن نیز بالاتر می رود. گذشته از آن، جنس یا متریال ساخت دریچه نیز به میزان زیادی بر قیمت آن دریچه تاثیرگذار است. به عنوان مثال، دریچه های زیر فن کوئل سقفی از جنس کناف به دلیل بالاتر بودن قیمت خود پنل کناف، قیمت بالاتری دارند.

سومین فاکتور، مدل و نوع دریچه است که هر چه از مدل پیچیده تر و زمان برتری برای ساخت استفاده کنید، هزینه های تولید آن و قیمت نهایی محصول بالاتر می رود. البته این قضیه به نسبت ابعاد، تاثیر کمتری بر روی افزایش قیمت دریچه سقفی می گذارد.

خرید دریچه سقفی

جهت حصول بهترین خرید دریچه سقفی بایستی در ابتدا زیر ساخت دریچه را آماده نموده و تکمیل نمایید. به این ترتیب که اگر قرار است دریچه سقفی بر روی سقف کاذب ساختمان نصب گردد، آن را ساخته و تکمیل نمایید. در قدم بعدی کانال کشی هوای ساختمان را باید انجام دهید. در این مرحله بهتر است با توجه به ظرفیت و نوع دستگاه هواساز خود و با کمک یک کانال ساز متبحر این کار را انجام دهید. زیرا دقت و ظرافت کار فرد کانال ساز تا حد زیادی می تواند بر ظرافت و دقت نهایی دریچه ها تاثیرگذار باشد.

پس از آن بایستی به دقت ابعاد داخل به داخل دهانه دریچه را اندازه گیری نموده و یادداشت نماید. سپس در این مرحله می توانید با استفاده از تجربیات و تخصص کارشناسان شرکت های تولیدکننده دریچه مانند شرکت صنعتی رحمتی به انتخاب مدل مناسب دریچه سقفی برای ساختمان خود بپردازید. به خصوص که وقتی تعداد دریچه های درخواستی شما زیاد باشد، می توانید از مشاوره های ارزشمند یک کارشناس فنی در محل نصب دریچه نیز بهره بگیرید.

توجه: این مطلب یک رپورتاژ آگهی (تبلیغات) بوده و مجله علمی و صنعتی یاب چی هیچگونه نظر و مسئولیتی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا