مطالب عمومی

آشنایی با تجهیزات اعلام و اطفا حریق

آیا تاکنون با این موضوع مواجه شده اید که ساختمانی بر اثر برخی حوادث دچار حریق شده است و سازمان آتش نشانی علت حریق را عدم وجود تجهیزات اعلام و اطفا حریق عنوان کرده است؟ حوادث آتش سوزی در ساختمان ها، ادارات، بیمارستان ها، بازارها و دیگر مکان ها رایج است و عمده این حوادث به دلیل خطای انسانی، وسایل الکتریکی معیوب یا عوامل دیگری رخ می دهد. 

همه ما شاهد آتش سوزی های بزرگ و حجیمی در ساختمان پلاسکو یا حتی بیمارستان گاندی بوده ایم که به دلیل عدم رعایت استانداردهای مورد نیاز برای سیستم های آتش نشانی سبب شد خسارت های زیادی را چه برای افراد و چه برای آتش نشان ها به جا گذارد. امروزه نصب و اجرا سیستم های اعلام و اطفا حریق در ساختمان ها یکی از اصلی ترین نکات ساخت ساختمان ها است، به همین دلیل احتمال حریق به طور قابل چشمگیری کاهش یافته است. 

مدل ها و انواع مختلفی از این سیستم ها وجود دارد که هر کدام کارایی متفاوت و البته مهمی را در زمان حریق انجام خواهند داد که با کمک آن ها شاهد کاهش خسارت مالی و جانی در ساختمان ها هستم. در نتیجه با اجرا انواع تجهیزات اعلام و اطفا حریق زندگی ایمن و آرامی را برای خود و دیگر افراد رقم بزنید. 

منظور از تجهیزات اعلام و اطفا حریق چیست؟

اعلام آتش، کنترل آتش و خاموش سازی در مراحل ابتدایی حریق از اهمیت زیادی برخوردار است به همین دلیل به سیستم هایی نیاز است که بتواند به صورت خودکار این کار را انجام دهد. به طور کلی می توان گفت تمامی سیستم هایی که عمل کنترل یا آگاهی رساندن آتش را انجام می دهد به عنوان تجهیزات اعلام و اطفا حریق شناخته می شود.

همیشه راه حلی برای افزایش ایمنی در ساختمان یا حتی محل کار شما وجود دارد. بسیاری از سازه ها به دلیل قدیمی بودن و قدمت بالا از تجهیزات اعلام و اطفا حریق خوبی برخوردار نیستند و عمدتا حریق های حجیم در این ساختمان ها رخ می دهد. اگر ساختمان های شما هم دارای بافت قدیمی است جای نگرانی وجود ندارد، زیرا با نصب انواع سیستم اعلام و سیستم اطفا حریق در کرج می توانید خیال خود را از داشتن این نوع تجهیزات راحت کنید! 

آشنایی با تجهیزات اعلام و اطفا حریق چیست؟

انواع متفاوتی از تجهیزات آتش نشانی وجود دارد که در زمان حریق برخی از این تجهیزات می تواند توسط هر کسی استفاده شود، در حالی که برخی دیگر باید توسط یکی از اعضای آتش نشانی مورد استفاده قرار گیرد. در بسیاری از ساختمان های تازه ساز انواع مختلفی از تجهیزات اعلام و اطفا حریق به چشم می خورد اما آیا با کاربرد یا حتی نحوه استفاده از آن ها آشنایی دارید؟ در ادامه مجموعه پارس شعله با ۱۰ سال سابقه کار و همچنین انجام پروژه های متعدد به همراه رضایت مشتریان زیادی، این موضوع را برای شما بیان خواهد کرد. 

تجهیزات اعلام و اطفا حریق شامل چه مواردی است؟

به نظر شما از تجهیزات آتش نشانی در چه نوع حریقی می توان استفاده کرد؟ امکان رخ دادن فرآیند حریق در شرایط متفاوتی وجود دارد به همین دلیل با وجود انواع سیستم های اعلام و اطفا حریق این اطمینان را به افراد می دهد که قابلیت تشخیص و خاموش سازی آتش در انواع مختلف حریق را دارد. 

ملزومات و تجهیزات اصلی که در هر ساختمانی باید رعایت شود عبارت اند از: نصب دتکتورهای دودی، دتکتورهای حرارتی، آژیرهای اعلام حریق، کپسول های آتش نشانی، جعبه آتش نشانی، اسپرینکلرها و دیگر موارد است. هر یک از این تجهیزات نکات نصب متفاوتی دارد که حتما برای طراحی و اجرا آن باید با افراد متخصص در این زمینه مشاوره و راهنمایی های مورد نیاز را دریافت کنید.

مجموعه پارس شعله تاکنون تمامی خدمات تجهیزات آتش نشانی برای ساختمان ها و برج های بسیاری را برعهده داشته است و با توجه به اینکه تاییدیه سازمان آتش نشانی کرج را دارا است، به خوبی با رعایت استانداردهای مورد نظر می تواند مجوز پایان کار ساختمان برای قسمت تجهیزات آتش نشانی را دریافت کند.

شناخت عملکرد تجهیزات اعلام و اطفا حریق

یکی از اتفاق هایی که باید در سریع ترین زمان ممکن رسیدگی شود حریق است. به همین دلیل حوادث آتش سوزی اگر در سریع ترین زمان ممکن مهار نشود، می تواند فاجعه آمیز باشد، از این رو تجهیزات آتش نشانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از انواع تجهیزات آتش نشانی می توان به عنوان عوامل پیشگیرانه و همچنین اقدامات ایمنی در برابر آتش سوزی استفاده کرد. در ادامه به معرفی انواع تجهیزات اعلام و اطفا حریق خواهیم پرداخت.

منظور از تجهیزات اعلام و اطفا حریق چیست

کپسول آتش نشانی

یکی از رایج ترین و ساده ترین نوع سیستمی که به عنوان تجهیزات آتش نشانی شناخته می شود کپسول های آتش نشانی است. کپسول ها به عنوان راحت ترین تجهیزات اطفا به حساب می آید که علاوه بر حمل راحت می تواند حریق های کوچک را به کلی خاموش کند و بیشتر افراد می توانند از آن استفاده کنند.

خاموش سازی حریق به واسطه کپسول ها می تواند جلوی پیشرفت آتش را گرفته و خسارت های اندکی را برای صاحبان به همراه داشته باشد. این محصول در انواع مختلفی روانه بازار شده است که هر نوع حاوی مواد خاموش کننده متفاوتی است و برای استفاده در آتش سوزی های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. 

به عنوان مثال برای مکان ها یا اداره هایی که بیشتر از تجهیزات برقی استفاده می شود، کپسول های CO2 را اجرا می کنند زیرا موادی که داخل این نوع کپسول وجود دارد بیشتر در حریق های الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد و به خوبی می تواند آتش را خفه کند.

اسپرینکلرها

نوع دیگر تجهیزات اعلام و اطفا حریق اسپرینکلرها هستند. این سیستم ها به عنوان اصلی ترین تجهیزات اولیه حریق به حساب می آید که در زمان تشخیص حریق به صورت خودکار و با فشار مناسب نسبت به خاموش سازی و آب پاشی اقدام می کند. اسپرینکلرها هم مانند دیگر تجهیزات اعلام و اطفا حریق انواع مختلفی دارند.

با توجه به اینکه این نوع سیستم توسط حرارت و دمای بالا فعال می شود، به نوعی آن ها را طراحی کرده اند و معمولاً حاوی یک لامپ حساس به حرارت است که تغییرات دما را تشخیص می‌دهد، سپس با رسیدن به سطح گرمای بیش از حد، اسپرینکلر فعال می‌شود. این سیستم ها نیز در سقف یا دیوارهای جانبی ساختمان ها اجرا و به واسطه لوله کشی های آب در زمان مورد نیاز فعال می شود. 

سیستم های اعلام حریق

قطعا انواع سیستم های اعلام حریق را در ساختمان ها یا مراکز دولتی و پاساژها دیده اید که در برخی دیوارها و سقف ها نصب شده اند. همانطور که از اسم این تجهیزات پیدا است، برای آگاهی رسانی جمعی آتش به افراد ساختمان طراحی شده که با به صدا در آمدن آن ها افراد از آتش در قسمتی از ساختمان با خبر شده و نسبت به تخلیه آن اقدام می کنند.

سیستم های اعلام حریق تجهیزاتی هستند که در صورت مشاهده دود، آتش، مونوکسید کربن یا سایر علائم هشدار دهنده حریق، حادثه آتش را به افراد هشدار می دهند. از انواع کاربردی این تجهیزات می توان به دتکتورهای دودی و حرارتی، آژیرهای اعلام حریق، شستی های دستی و ریموت اندیکاتور اشاره کرد. 

نکات استفاده از تجهیزات اعلام و اطفا حریق

آتش سوزی به عنوان یکی از  پرضررترین حوادث به حساب می آید و با رخ دادن جان افراد بسیاری را به خطر خواهد انداخت. در نتیجه برای حفظ جان و مال خانواده خود بهتر است ساختمان هایی را انتخاب کنید که تجهیزات اعلام و اطفا حریق به خوبی در آنجا نصب و اجرا شده باشد. پس از نصب تجهیزات آتش نشانی حتما باید زمانی را به بررسی آن ها اختصاص دهید که اگر دچار خرابی یا شاهد عدم برقراری اتصال بودند، با متخصصین این زمینه تماس بگیرید تا برای بررسی تجهیزات اقدام کنند.

نکات استفاده از تجهیزات اعلام و اطفا حریق

نصب دتکتورهای دود و آژیرهای اعلام حریق یکی از واجبات است زیرا در زمان حریق با به صدا در آمدن این دو سیستم نه تنها به اعضای یک خانه، بلکه به تمامی افراد ساختمان هشدار آتش سوزی داده خواهد شد. بر اساس توصیه های سازمان آتش نشانی، نصب دتکتور و اسپرینکلرها باید در هر قسمت از خانه و اتاق ها به خوبی و با استانداردهای مورد نظر نصب شود؛

اگر ساختمان و خانه شما تنها به کپسول های آتش نشانی مجهز است، جای نگرانی نیست و می توانید به خوبی از آن استفاده کنید اما قبل از استفاده باید به برخی نکات توجه کنید. قبل از استفاده از کپسول بهتر است افراد دیگر را از وجود حریق با خبر کنید که بتوانند به مرکز آتش نشانی اطلاع دهند؛

استفاده از کپسول های آتش نشانی تنها برای آتش هایی مناسب است که حجم کمی دارد و محیط بسیاری با آتش سوزی درگیر نشده باشد. انواع محصولات اعلام و اطفا حریق نیز نیازمند رعایت نکات و بررسی هستند.

شناخت بهتر تجهیزات اعلام و اطفا حریق

مجموعه پارس شعله سعی کرده است شما را با انواع و کاربرد تجهیزات اعلام و اطفا حریق آشنا سازد. همچنین به شما پیشنهاد می کنیم برای حفظ جان و مال خود این سیستم ها را در محل کار یا خانه خود نصب و اجرا کرده و شاهد خسارت های کمتری در زمان حریق باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا