مطالب عمومی

بررسی عوامل تاثیر گذار بر قیمت آهن و مقاطع فولادی

قیمت آهن به عوامل بسیاری اثر دارد .برای اینکه پیش بینی صحیحی از تغییرهای قیمت آهن در سال ۱۴۰۲ ارائه دهیم باید عامل های موثر بر قیمت آهن را بررسی کنیم. بازار کشور تحت اثر تحریم کشورهای خارجی تلاطم زیادی را به دنبال دارد و بسیاری از عامل ها هستند که باعث سقوط یا جهش یکباره هزینه ها می شوند.

تخمین قیمت اهن هم با دقت به اینکه تحت اثر متغیرهای بسیاری هست به شکل دقیق نمی باشد و احتمال تغییرهایی در آن وجود دارد .

یکی از مهم ترین فاکتورهای تعیین کننده قیمت آهن در بازار برای همه محصول ها نرخ تورم می باشد. در حالت کلی می‌توان گفت تضمین هزینه ها بر اساس نرخ تورم بدون خطا می باشد و به شکل صد در صدی اتفاق می ‌افتد. نرخ تورم به شکل سالانه در کشور ما در حدود ۵۰ درصد است.

این نرخ تورم به شکل ماهانه ۳ درصد است که نشان می دهد هزینه ها در همه بازار ها و علاوه بر این قیمت آهن سالانه ۵۰ درصد و ماهانه سه درصد بالا خواهد رفت.امکان دارد این بالا رفتن قیمت ها با شیب ملایم و به شکل مداوم باشد یا با جهشی ناگهانی هزینه ها مواجه شویم.

قیمت آهن در بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۳ هم بر هزینه ها در بازار داخلی کشور اثر گذار می باشد. تخمین قیمت ها در بازار جهانی فولاد خیلی سخت است. به علت اینکه عوامل بسیاری هستند که بر هزینه های جهانی اثر می گذارند.

البته بازار داخلی کشور به دلیل محدودیت های صادرات و تحریم های زیاد و همچنین بسیاری از سیاست های قیمت گذاری در داخل کشور نمی تواند به سرعت تغییرهای بازار جهانی را در خود نشان دهند.

قیمت آهن و مقاطع فولادی

تقاضای آهن در سال جدید چگونه خواهد بود؟

به ‌طور دقیق نمی‌توان تقاضای آهن را در سال ۱۴۰۲ پیش‌بینی کرد. زیرا بسیاری از عوامل و شرایطی که بر بازار آهن تأثیر می‌گذارند، مانند:

  • قیمت ارز؛
  • قیمت مواد اولیه مثل سنگ آهن؛
  • نوسانات بازار و … رشد اقتصادی؛
  • تقاضای مصرفی؛

این عوامل قابل پیش‌بینی نیستند و ممکن است در آینده تغییر کنند. با این حال، برای پیش‌ بینی تقاضای آهن در سال جدید، می‌توانید به چندین عامل کلیدی توجه کنید. به‌ عنوان مثال بررسی عوامل مؤثر بر تقاضای آهن در چند ماه اول سال می‌تواند تأثیرگذار باشد.

عوامل موثر بر قیمت آهن در سال ۱۴۰۲

در این قسمت میخوایم عوامل موثر بر قیمت آهن را بررسی کنیم:

  • اوضاع اقتصادی – سیاسی خارجی و داخلی
  • قطعی گاز و برق و تاثیر آن بر قیمت آهن
  • عوارض اعمال شده بر صادرات
  • وضعیت بورس کالا
  • میزان صادرات و واردات

اوضاع اقتصادی – سیاسی خارجی و داخلی

شرایط اقتصادی و سیاست ‌های کشورهایی که ساخت بخش بزرگی از بازارهای جهانی بر عهده آن ها می باشد، بازار فولاد را دچار نوساناتی می‌کند. به شکلی که تورم در این کشورها، قیمت آهن را بالا می برد.

اثرگذاری این کشورها بر ارزشمندی پول ملی هم خود از جهت دیگر موجب گرانی در داخل کشور می ‌شود.بودجه داخلی کشور برای صنعت های فولاد به عنوان یک صنعت اساسی و مهم، اهمیت زیادی دارد.

در حالتی که که این بودجه بالا برود، تولید هم افزایش پیدا می کند و عرضه کالا با مشکلات روبرو نمی شود. متناسب با این عوامل تخمین قیمت آهن در سال ۱۴۰۲ قابل انجام می باشد.

قطعی گاز و برق و تاثیر آن بر قیمت آهن

با قطعی گاز در زمستان ۱۴۰۱، ساخت آهن اسفنجی کاهش پیدا کرد. آهن اسفنجی ماده اولیه خیلی مهم ساخت شمش، بیلت و بلوم می باشد که ۷۵ درصد از مصرف کل گاز کارخانجات فولادی را استفاده می‌کند.

با کم شدن ساخت آهن اسفنجی به علت قطعی گاز و و همزمان وجود تقاضا برای خریدن آن، قیمت آهن اسفنجی بالا رفت. درنتیجه ساخت بلوم و شمش، بیلت هم کاهش پیدا کرده و ساخت مقاطع تخت و طویل هم با مشکلاتی روبرو می ‌شود.

عوارض اعمال شده بر صادرات

از دیگر عامل هایی که در تخمین قیمت آهن باید به آن دقت داشته باشیم، عوارض اعمال شده بر صادرات این گونه کالاها می باشد. با بالا رفتن این عوارض بر صادرات کالا، قیمت این محصول ها هم افزایش پیدا خواهد کرد.

وضعیت بورس کالا

مورد دیگر از عواملی که به‌ شکل مستقیم بر پیش بینی و تخمین زدن قیمت های آهن تاثیر می گذارد، وضعیت بورس کالا می باشد. تغییرهای ارزش سهام شرکت‌ های تامین ‌کننده این محصول ها در بازار بورس، موجب اثر این بازار بر قیمت آهن خواهد شد.

میزان صادرات و واردات

از دیگر عوامل موثر بر پیش بینی و تخمین زدن قیمت آهن می توان به میزان و مقدار صادرات و واردات این کالاها اشاره کرد. به‌ طور معمول، صادرات و واردات تحت تاثیر تغییرو تحولات سیاسی کشورها قرار گرفته و برخی اوقات قوانینی توسط کشورها وضع می‌شود که روی قیمت این محصولات تاثیر می‌گذارد.

ارزش ارز سایر کشورها نسبت به ایران بالا بوده و میزان تقاضا برای صادرات آهن‌آلات بالا رفته است. این میزان صادرات بر قیمت این اقلام بسیار موثر است.

قیمت آهن

پیش بینی قیمت برخی مقاطع فولادی مثل تیرآهن در سال ۱۴۰۲

تیرآهن از اساسی ترین و مهم ترین عنصرها در تولید اسکلت فلزی ساختمان ها است و برای پیش بینی و محاسبه کردن قیمت های تولید یک سازه باید حتما قیمت تیرآهن را در نظر بگیریم.

ساختمان سازی یکی از حوزه های مهمی است که زیادترین مصرف آهن را داشته است و تخمین زدن وپیش بینی کردن قیمت آهن برای اشخاصی که در زمینه ساخت و ساز فعالیت دارند اهمیت بسیار زیادی دارد.

حجم مصرفی این محصولات در ساختمان سازی خیلی زیاد می باشد و به همین علت تغییرات در قیمت آهن اثر زیادی بر بازار مسکن خواهد داشت .

قیمت تیرآهن در سال۱۴۰۲ افزایش خیلی زیادی داشت. در مقاطعی از سال که هزینه ها در سایر حوزه ‌ها ثابت بود قیمت تیراهن تحت اثر عامل هایی مرتباً افزایش پیدا می کرد. تیرآهن ذوب آهن اصفهان به شکل کلی نسبت به تیرآهن بقیه کارخانه ها قیمت زیادتری دارد که دلیل آن برند و کیفیت می باشد.

تیرآهن ذوب آهن در سال ۱۴۰۱ به علت خرابی خطوط تولید و کمبود عرضه به بازار تا حد زیادی افزایش پیدا کرد.

در ماه ‌های پایانی سال هم با افزایش نرخ دلار و جهش ناگهانی قیمت آهن باز هم قیمت تیرآهن ها رکوردشکنی زیادی داشت. از لحاظ تکنیکالی روند صعودی قیمت تیرآهن تا حدودی طی شده است.

البته در صورتی که باز هم در بازار آهن آلات جهش قیمت ‌ها را داشته باشیم قیمت تیرآهن در سال ۱۴۰۲ افزایش زیادی پیدا خواهد کرد و شما میتوانید از منابع معتبر مانند آهن آنلاین و یا آهن لند https://ahanlands.com قیمت ها رو به صورت بروز مشاهده کنید.

اما به شکل کلی قیمت تیرآهن و خیلی از سایز های آن تحت اثر تقاضا و عرضه هستند. در صورتی که عرضه این محصولات کم باشد و پاسخگوی تقاضای بازار نباشد بالا رفتن آن تا حد زیادی تخمین و پیش بینی می گردد. اثرهای نرخ تورم و علاوه بر این قیمت دلار بر قیمت تیراهن هم اعمال می گردد.

قیمت آهن در سال ۱۴۰۲ صعودی است یا نزولی؟

برخلاف سال‌ های قبل، بازار آهن و فولاد در زمستان سال جاری التهاب و نوسانات زیادی داشته و هزینه مقاطع فولادی متفاوت از ابتدای دی‌ ماه مدام در حال رکوردشکنی می باشد.

رکوردشکنی‌ هایی که فعالان این بازار و بازارهای وابسته مانند بازار مسکن را نگران کرده و موجب شده که تخمین و پیش‌بینی قیمت‌ ها در سال ۱۴۰۲ اهمیت دوچندانی پیدا کند.

بررسی کردن عوامل بالا به ما نشان می ‌دهد که سناریوی افزایش قیمت آهن در سال ۱۴۰۲ قدرتمندتر می باشد و همکاری عوامل متفاوت می‌تواند این روند را تشدید کند. البته بالا رفتن قیمت آهن‌ به معنای رونق این بازار نمی باشد.

همان‌ گونه که در تشریح تأثیر بازارهای وابسته گفتیم، بالا رفتن قیمت آهن‌ منجر به رکود در این بازارها می گردد و این رکورد، به بازار آهن و فولاد باز می‌گردد و رونق آن را کاهش می دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا