کشاورزی

آماده سازی خاک برای کاشت بذر

در کشاورزی و باغداری اولین قدم آماده سازی خاک است. اگر بخواهیم دلیل آماده سازی خاک را بخوانیم، باید بگوییم که خاک برای رشد و بقای گیاهان بیشترین اهمیت را دارد. و واضح است که همه خاکها برای رشد گیاه مناسب نیستند. بنابراین، اگر می خواهید در زمین کشاورزی و باغ خود محصول پرباری برداشت کنید، باید قبل از کاشت، خاک را آماده کنید. زیرا با هر بار کاشت و برداشت انرژی از خاک گرفته می شود. پس در ادامه مطلب آماده سازی خاک برای کاشت بذر همراه مجله یاب چی باشید.

اهمیت آماده سازی خاک

همانطور که می دانید خاک محل رشد گیاهان است و موفقیت در هر نوع کشت گیاه شرط هماهنگی متقابل گیاه و خاک است و اگر این هماهنگی حفظ نشود عملا هیچ گیاهی رشد نخواهد کرد. رشد کند و این به معنای شکست پروژه است. تعیین روابط بین آب، خاک و گیاهان به روشن شدن مسائل مربوط به رشد گیاه کمک می کند و این مطالعات هم علمی و هم کاربردی هستند. اگر توجه داشته باشید، وقتی گیاهی را از خاکی به خاک دیگر منتقل می کنیم (در واقع بستر آن را تغییر می دهیم)، کار خطرناکی انجام داده ایم، زیرا اگر گیاه با بستر جدید سازگار نشود، می میرد. این موضوع همه کارهای ما را از ابتدای پروژه تا اتمام آن تحت الشعاع قرار می دهد، بنابراین اهمیت این موضوع ما را وادار می کند تا مراحل اولیه آماده سازی خاک را مطالعه کنیم. برای یادگیری این مراحل با ما همراه باشید.

آموزش مرحله به مرحله آماده سازی خاک

اولین مرحله آماده سازی خاک، زهکشی خاک است. زهکشی خاک فرآیند کندن خاک به صورت ردیفی و چیدن خاک به صورت ردیفی است. برای کشتن علف ها اقدام به سمپاشی می کنیم.
سپس باید شخم زدن را انجام دهید. برخی از محصولات به دو مرحله شخم نیاز دارند، یک مرحله شخم عمیق برای جابجایی و سست شدن خاک و یک مرحله شخم سطحی است. برای آماده سازی زمین برای روشنایی بهتر است از سبوس یا قلوه سنگ استفاده شود. بهترین نوع خاک برای گیاهان، خاک لومی شنی حاصلخیز و مرغوب است. دلیل مناسب بودن این خاک ساختار ظریف و نرم آن است.
مرحله بعدی اضافه کردن خاک است. نیمی از خاک باغ را ماسه شسته و نیمی دیگر را خاک باغچه تشکیل می دهد. مرحله چهارم آماده سازی خاک، تراکم خاک است.
اکنون زمان کاشت بذر است، اما بهتر است قبل از کاشت بذر، خاک را آبیاری و خنک کنید. در این مرحله بذرها باید در قسمت مرطوب خاک کاشته شوند. در این مرحله خوب است که هوموس را روی دانه ها بریزید زیرا هوموس سبک است و می تواند هوا را جذب کند.

اجزای هوموس عبارتند از:

۱۰ درصد سبوس، ۵ درصد کود آلی، ۳ درصد مواد ضدعفونی کننده، ۳۰ درصد خاک جنگلی، ۱۵ درصد ماسه ریز، ۱۵ درصد خاک برگ، ۱۵ درصد خاک چای و الکل ۷۰ درصد. برای تهیه ی الکل ۷۰ درصد میتوانید الکل ۹۶ درصد را با ۲۷ سی سی آب مخلوط کرده و الکل ۷۰ درصد به دست آورید.

در اینجا زمینه ها به پایان می رسد.

خاک مناسب برای کاشت بذر

پس از آموزش گام به گام مراقبت از خاک، می خواهیم شما را با خاک مناسب برای کاشت بذر آشنا کنیم.

پیت ماس

اولین نوع خاک مناسب پیت ماس ​​است. مواد الیافی که از لاشه خزه ها در مخازن و مرداب ها در توده های گل جمع آوری می شوند و به مرور زمان پوسیده می شوند و با لاشه حشرات مخلوط می شوند پیت ماس ​​نامیده می شوند. با توجه به اینکه قسمت عمده اسفاگنوم گیاهی است برای ریشه زایی گیاهان بسیار مفید است.
پیت ماس

کوکوپیت

البته همه ما الیاف خشک روی نارگیل را دیده ایم، به این الیاف خشک کوکوپیت می گویند. مزیت این نوع خاک این است که رطوبت را جذب می کند و برای کاشت و رشد بسیار مناسب است.
کوکوپیت

کود حیوانی

هر ماده طبیعی که برای تقویت خاک در کشاورزی به دلیل مواد مفید موجود در آن استفاده می شود. به آن کود می گویند. کود حیوانی شامل مدفوع گاو، گوسفند یا هر حیوان دیگری است. البته درصد مواد تشکیل دهنده این کودها به دلیل رژیم غذایی مختلف حیوانات متفاوت است، اما رکن مهم و اساسی کشاورزی است. کود حیوانی به دلیل داشتن مواد آلی و مغذی بالا همواره مورد توجه کشاورزان بوده است.
کود حیوانی

ورمی کمپوست

ورمی کمپوست نوعی کود منحصر به فرد برای باغبانی است و برای آماده سازی خاک بسیار موثر است. زیرا توسط عناصری مانند کربن، فسفر، نیتروژن، پتاسیم، کلسیم، آهن، روی و عناصر میکرو و ماکرو تشکیل می شود. تولید ورمی کمپوست یک فرآیند نیمه هوازی است که توسط گونه های خاصی از کرم ها، قارچ ها، باکتری ها و اکتینومیست ها انجام می شود. همچنین این ماده به دست آمده از بستر رشد کرم است که پس از حذف مواد زائد از سیستم گوارش کرم در محیط باقی می ماند.
ورمی کمپوست

خاک برگ

ارزش غذایی خاک برگ برای گیاهان زیاد نیست و دلیل استفاده از خاک برگ در تهیه خاک، نفوذپذیری آب آن است. تهیه خاک برگی بسیار ساده است. می توانید هر هشت ماه تا یک سال یک بار چاله ای حفر کنید و برگ های پاییزی را دفن کنید تا از خاک برگ استفاده کنید. لازم به ذکر است که خاک برگ ۳-۴ ساله از کیفیت بالایی برخوردار است.
خاک برگ

پرلیت

پرلیت از سنگ های آتشفشانی تشکیل شده است که بسیار ریز بوده و آب و رطوبت را به شدت جذب می کنند.
پرلیت

مقدار خاک و بذر

برای اینکه خاک بستر مناسبی برای رشد بذر شما باشد، باید بذری را که می خواهید بکارید، بشناسید. مقدار دانه هایی که برای خاک استفاده می کنید به گیاهانی که می خواهید رشد کند بستگی دارد. گیاهانی که بوته های بزرگ یا ریشه بلند دارند، بذر آنها باید در فاصله بالاتری کاشته شود. البته تعداد بذر بستگی به آب و هوا و نوع خاک و منطقه دارد.

تنظیم اسیدی خاک

تنظیم اسیدی خاک برای به دست آوردن و جذب مواد غذایی و عناصر غذایی از خاک بسیار مهم است. فقط عناصر نمی توانند در آب حل شوند و توسط گیاهان جذب شوند، آنها باید به نمک های فلزی تبدیل شوند تا حل شوند. در واقع میکروارگانیسم ها با افزودن اسیدهای آلی به خاک، مواد معدنی خاک را به نمک تبدیل می کنند. ابتدا باید بررسی کنید که آیا می خواهید اسیدیته خاک را افزایش یا کاهش دهید. اگر خاک اسیدی می خواهید، باید آهک و قلیایی به خاک اضافه کنید.

ضد عفونی کردن بذر

ضدعفونی بذر برای کاهش خطرات در مزارع کشاورزی مانند آلودگی خاک یا وجود آفاتی در خاک که به بذرها آسیب می رساند. در گذشته رنگ زعفران قرمز بود، اما امروزه رنگ دانه آن است. لازم به ذکر است که استریل کردن بذرها قبل از کاشت بسیار آسان است و باعث کاهش مصرف سموم در طول دوره می شود. بیماری هایی که باید با آنها مبارزه کنید عبارتند از علف های هرز، حشرات، بیماری های منتقله از هوا و بیماری های منتقله از خاک.

جعبه نشاء مناسب

تعدادی بذر در جعبه نشاء کاشته می شود. از آنجایی که برخی از بذرها آسیب پذیرتر هستند، به همین دلیل برای اینکه کمتر آسیب ببینند و خاک همیشه حاصلخیز باشد و PH همیشه مناسب باشد، از جعبه نشاء استفاده می شود. مقدار استاندارد کود در جعبه برای سه عنصر K، P و N برای هر عنصر ۲ گرم در نظر گرفته می شود که با استفاده از میکسر به خوبی با خاک و کود مخلوط می شود. و اگر خاک بستر بذر از خاک کوهستانی باشد تقریباً ۴ گرم کود مصرف می شود.
جعبه نشاء

سیستم های آبیاری

امروزه بهترین و رایج ترین روش آبیاری، آبیاری قطره ای است. از آنجایی که همه محصولات به طور مساوی آبیاری می شوند، آبیاری یک هفته پس از کاشت بذر آغاز می شود.
همچنین مقدار آب به نوع محصولی که می کارید بستگی دارد. برخی از دانه ها هفته ای یک بار آبیاری و آبیاری می شوند. برخی از دانه ها چند ساله هستند و هر بار که باران می آید به طور طبیعی آبیاری می شوند.
سیستم های آبیاری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا