مطالب عمومی

عوامل موثر بر قیمت روغن صنعتی که مصرف کنندگان باید بدانند

قیمت روغن صنعتی و سایر روانکارها مانند گریس به طور کلی به کیفیت آن ها بستگی دارد. اما ما قصد داریم به طور دقیق و جزئی تری عوامل موثر بر قیمت روغن صنعتی را بررسی نماییم تا هنگام خرید بدانید باید به چه نکاتی دقت نمایید. این نکات به شما کمک می کنند تا بهترین و مناسب ترین محصول را مطابق با مورد مصرفتان انتخاب و خریداری کنید.

قیمت روغن صنعتی به عواملی مختلفی همچون نوع روغن، حجم، برند، کاربرد و… بستگی دارد که به طور مفصل تر هریک را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در ادامه برخی از مهمترین انواع روغن صنعتی را معرفی خواهیم کرد و عوامل موثر بر قیمت هریک را بیان می کنیم.

انواع روغن صنعتی و عوامل موثر بر قیمت آن ها

۱) روغن هیدرولیک

روغن هیدرولیک یک نوع سیال است که در سیستم های هیدرولیک جهت انتقال قدرت استفاده کاربرد دارد. این روغن ها از طریق پمپ به عملگرهای هیدرولیکی مانند جک ها و موتورها پمپاژ شده و باعث به حرکت درآمدن آن ها می شود.

عوامل موثر بر قیمت روغن هیدرولیک

۱. نوع روغن:

  • روغن هیدرولیک پایه نفتی: این نوع روغن ارزان ترین نوع روغن هیدرولیک است و در کاربردهای عمومی مانند ماشین آلات صنعتی و تجهیزات کشاورزی استفاده می شود.
  • روغن هیدرولیک مصنوعی: این نوع روغن از مواد مصنوعی مانند پلی اتیلن گلیکول (PEG) یا استر ساخته شده است. روغن های هیدرولیک مصنوعی مزایای زیادی نسبت به روغن های هیدرولیک پایه نفتی دارند، از جمله دامنه وسیع تری از دمای کار، مقاومت بیشتر در برابر اکسیداسیون و عمر طولانی تر که زمان تعویض روغن هیدرولیک را افزایش می دهد.

۲. برند روغن هیدرولیک

روغن هیدرولیک توسط برندهای مختلفی تولید می شوند و هرکدام قیمت گذاری خاص خود را دارد. قیمت روغن هیدرولیک با برندهای معتبر معمولا به دلیل کیفیت بالا محصولات، نسبت به سایر موارد بیشتر است. اما در این بین به عنوان روغن های داخلی با کیفیت که در مقایسه با نمونه‌های خارجی قیمت کمتری دارند، می توان به روغن های هیدرولیک پارس و بهران اشاره نمود.

۳. حجم بسته بندی

روغن های هیدرولیک معمولا در بسته بندی های مختلفی از جمله بشکه، سطل و قوطی عرضه می شوند. قیمت روغن هیدرولیک به اندازه بسته بندی نیز بستگی دارد. به طور کلی، روغن های موجود در بسته بندی های بزرگتر، ارزان تر از روغن های موجود در بسته بندی های کوچکتر هستند. اگر مصرف زیادی دارید، پیشنهاد می شود از محصولات با بسته بندی های حجیم تر استفاده نمایید تا مقرون به صرفه تر باشد.

۴. عملکرد روغن هیدرولیک

روغن های هیدرولیک برای کاربردهای مختلفی طراحی شده‌اند و هر کدام عملکرد خاص خود را دارند. روغن هایی که برای کاربردهای چالش برانگیزتر مانند دمای زیاد یا فشار بالا طراحی شده‌اند، معمولا گران تر از روغن هایی هستند که برای کاربردهای ساده تر به کار می روند. توجه داشته باشید که زمان تعویض روغن هیدرولیک به نوع کاربرد و عملکرد آن نیز بستگی دارد.

۲) روغن کمپرسور

از دیگر نمونه های روغن صنعتی پرکاربرد و مهم، می توان به روغن کمپرسور اشاره نمود. این روغن ها برای روانکاری و خنک کردن کمپرسورها به کار می روند. آن ها باید در برابر سایش، اکسیداسیون و کف مقاوم باشند و همچنین بتوانند بخار آب را جذب نمایند.

به عبارت دیگر روغن کمپرسور نوع خاصی از روان کننده های صنعتی است که به طور خاص برای استفاده در کمپرسورها طراحی شده است. کمپرسورها برای فشرده سازی هوا یا سایر گازها استفاده می شوند و روغن کمپرسور برای روانکاری قطعات متحرک، خنک کردن کمپرسور و جلوگیری از خوردگی عنصری ضروری محسوب می شود.

عوامل موثر بر قیمت روغن صنعتی کمپرسور

۱. نوع کمپرسور:

  • کمپرسورهای پیستونی: این نوع کمپرسور رایج ترین نوع کمپرسور است و از روغن کمپرسور پایه معدنی استفاده می کند که قیمت آن نیز متعادل است.
  • کمپرسورهای دوار: کمپرسورهای دوار از روغن کمپرسور مصنوعی استفاده می کند که در دمای زیاد و فشار بالا عملکرد بهتری دارد و طبیعتا این روغن ها قیمت بیشتری نیز دارند.

۲. شرایط عملیاتی:

  • دمای محیط: روغن کمپرسور باید برای دمای محیطی که در آن کار می کند مناسب باشد که این امر می تواند بر قیمت روغن مدنظر تاثیر بگذارد.
  • میزان آلودگی: اگر کمپرسور در معرض آلودگی های زیادی مانند گرد و غبار یا مواد شیمیایی باشد، به روغن کمپرسور با کیفیت بالاتر و البته قیمت بیشتر نیاز دارد.

۳. نیازهای خاص:

  • سازگاری با مواد: روغن کمپرسور باید با مواد مورد استفاده در کمپرسور مانند مهر و موم ها و شیلنگ ها و… سازگار باشد که این امر در نوع روغن انتخابی و قیمت آن موثر است.
  • طول عمر: اگر به دنبال روغنی هستید که عمر طولانی تری داشته باشد، باید روغن کمپرسور مصنوعی با کیفیت بالا را انتخاب کنید که قیمت بیشتری در مقایسه با سایر روغن های کمپرسور دارد.

۳) روغن صنعتی برش

روغن صنعتی برش

روغن برش نوعی سیال است که برای روانکاری و خنک کردن ابزارهای برشی در حین عملیات ماشینکاری استفاده می شود. این روغن ها وظایف مختلفی از جمله کاهش اصطکاک، خنک کاری و حذف براده ها را بر عهده دارند.

عوامل موثر بر قیمت روغن برش

۱. نوع دستگاه مدنظر:

  • تراشکاری: برای تراشکاری فلزات سخت مانند فولاد، به روغن برش با کیفیت و ویسکوزیته بالا نیاز است که قیمت آن در مقایسه با سایر گزینه ها کمی بالاتر می باشد.
  • فرزکاری: برای فرزکاری فلزات نرم مانند آلومینیوم، می توان از روغن برش با ویسکوزیته پایین استفاده کرد.
  • سوراخ کاری: برای سوراخ کاری فلزات، به روغن برش با خاصیت روان کنندگی بالا نیاز است.
  • سایش: برای سنگ زنی فلزات، به روغن برش با خاصیت خنک کنندگی بالا نیاز است.

۲. جنس قطعه کار:

  • فولاد: برای برش فولاد، به روغن برش با خاصیت گوگردزدایی بالا نیاز است.
  • آلومینیوم: برای برش آلومینیوم، به روغن برش با خاصیت ضد جوش بالا نیاز است.
  • چدن: برای برش چدن، به روغن برش با خاصیت ضد خوردگی بالا نیاز است.
  • مس: برای برش مس، به روغن برش با خاصیت رسوب زدایی بالا نیاز است.

۳. عملکرد:

برخی از روغن های برش برای بهبود عملکرد برش مانند افزایش سرعت برش یا دقت ابعادی طراحی شده‌اند که این عوامل می توانند قیمت روغن برش مدنظر را افزایش دهند.

روغن های صنعتی انواع و مدل های بسیار گسترده‌ای دارند که نمی توان در یک مطلب به معرفی و بررسی عوامل موثر بر قیمت آن ها پرداخت. جهت اطلاع از قیمت روغن صنعتی در مدل های مختلف و حتی انواع گریس و ضد یخ، بهترین مرجع، وب سایت فیدار اویل می باشد. Fidaroil با سال ها تجربه در زمینه فروش روغن صنعتی و سایر روانکارها، بهترین گزینه جهت استعلام قیمت و خرید روغن صنعتی به شمار می آید. همچنین کارشناسان خبره این مجموعه می توانند بهترین مشاوره ها را جهت انتخاب و خرید محصولات مربوطه به شما ارائه نمایند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا