تجهیزات امنیتی و نظارتی

منبع تغذیه دوربین مداربسته چیست؟

دوربین های مدار بسته پرکاربردترین سیستم هایی هستند که برای برقراری امنیت در مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. دوربین های مداربسته از لحظه ایجاد و عرضه به بازار برای کار به برق (منبع تغذیه) نیاز دارند که معمولاً از طریق برق یا باتری تامین می شود و دوربین هایی هستند که به این شکل کار می کنند.
اما از این موضوع که بگذریم، با گذشت زمان و پیشرفت‌های تکنولوژیکی در این زمینه، روش‌های دیگری برای انتقال توان مورد نیاز برای کارکرد دوربین‌ها ایجاد شده است، به عنوان مثال POE که مخفف power on demand است. از طریق کابل اترنت واقع شده است. اما از این موضوع که بگذریم، نوبت به وسایل الکترونیکی می رسد که در اکثر دوربین های مداربسته وجود دارند. بله، درست حدس زدید، آداپتور یا منبع تغذیه همان چیزی است که ما در مورد آن صحبت خواهیم کرد. در ادامه این مقاله قصد داریم اطلاعات بیشتری در مورد آداپتورهای دوربین مدار بسته در اختیار شما قرار دهیم. پس با یاب چی همراه باشید..

آشنایی با منبع تغذیه دوربین های مداربسته

منبع تغذیه اکثر دوربین های مداربسته آداپتور است که وظیفه انتقال برق مورد نیاز برای کارکرد دوربین های مداربسته را بر عهده دارد. آداپتور برای تغییر برق شهری ۲۲۰ ولت به ۱۲ ولت با آمپرهای مختلف مورد نیاز دوربین مداربسته کار می کند. دوربین های مداربسته موجود در بازار معمولا ۱۲ ولت هستند که به ولتاژهای ۱، ۲، ۳، ۴، ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۳۰ و ۴۰ آمپر نیاز دارند. در این موضوع باید منبع تغذیه مناسب برای هر دوربین را انتخاب کنید و مراقب آن باشید.

انتخاب منبع تغذیه مناسب برای دوربین مداربسته

به طور کلی برای اینکه بتوان دوربین مداربسته را روشن کرد ۱.۳ آمپر نیاز است و اگر دوربین دارای امکانات دیگری مانند دید در شب است بهتر است برای هر دوربین ۲ آمپر در نظر گرفته شود. بنابراین توصیه می شود برای اطمینان از جلوگیری از صدا و قطع برق از منبع تغذیه ۱۲ ولت ۲ آمپر استفاده کنید و یا برای هر سری از دوربین های مدار بسته یک منبع تغذیه مرکزی در نظر بگیرید. به عنوان مثال، در:

  • منبع تغذیه ۱۲ ولت ۸ آمپری را می توان برای تغذیه سیستم ۴ دوربین مداربسته با دید در شب استفاده کرد.
  • برای سیستم دید در شب با ۸ دوربین، بهتر است از منبع تغذیه ۱۲ ولتی با خروجی ۱۵ آمپر استفاده کنید. البته بسته به انتخاب کاربر دوربین، از دو آداپتور ۱۲ ولت ۸ آمپر نیز می توان استفاده کرد.
  • ۱۶ برای دوربین های مدار بسته دید در شب بهتر است از یک منبع تغذیه ۱۲ ولت ۳۰ آمپر استفاده کنید، البته می توانید از دو منبع تغذیه ۱۵ آمپر یا ۴ منبع تغذیه ۸ آمپر استفاده کنید. انتخاب نوع تامین انرژی بستگی به خواست کاربر دارد اما هزینه های نصب و راه اندازی نیز تاثیر بسزایی در این امر دارد.

اکنون که می دانیم چگونه منبع تغذیه مناسب برای دوربین های مداربسته را انتخاب کنیم، وقت آن است که مزایا و معایب آداپتور های مجزا و مرکزی را در نظر بگیریم که به شرح زیر می خواهیم آن ها را حل کنیم:

آداپتور مرکزی (منبع تغذیه مرکزی)

این آداپتورها مزایا و معایبی نیز دارند که عبارتند از:

آداپتور مرکزی (منبع تغذیه مرکزی)

مزایای آداپتور یا منبع تغذیه اصلی

  • آداپتورهای مرکزی در مقایسه با آداپتورهای تکی دارای کارایی و عمر بالاتری هستند که این یک مزیت بزرگ برای کاربران دوربین مدار بسته است زیرا باعث صرفه جویی در هزینه های طولانی مدت می شود.
  • سیستم سیم کشی دوربین مداربسته ۱۲ ولت انتقال قدرت است که از خطر احتمالی در سیستم دوربین مدار بسته جلوگیری می کند یا حداقل کاهش می دهد.
  • در صورتی که کابل تصویر کواکسیال و کابل برقی که منبع تغذیه را تامین می کند در کنار هم باشند، هیچ نویز بر روی تصویر ارسالی از دوربین مداربسته وجود نخواهد داشت.
  • از همه مهمتر، نصب آداپتور مرکزی ارزان تر و مقرون به صرفه تر از نصب آداپتورهای جداگانه برای هر دوربین مداربسته است.

معایب آداپتور یا منبع تغذیه اصلی

  • یکی از بدترین قسمت های پاور مرکزی که اگر بنا به دلایلی از کار بیفتد همه دوربین ها کار نمی کنند، می تواند برای سیستم دوربین مداربسته بد باشد، زیرا می تواند همان نور و همه آنها را از بین ببرد. دوربین ها را کنار بگذارید و به فعالیت های مجرمانه خود بروید.
  • در صورت استفاده از کابل های غیر استاندارد در سیم کشی دوربین ها، افت ولتاژ زیادی به دلیل انتقال برق ۱۲ ولت در فواصل طولانی اتفاق می افتد که خبر خوبی برای سیستم دوربین نیست.

آداپتور مجزا (منبع تغذیه مجزا)

این آداپتورها مزایا و معایبی نیز دارند که عبارتند از:

آداپتور مجزا (منبع تغذیه مجزا)

مزایای آداپتور یا منبع تغذیه مجزا

  • اگر هر دوربین مداربسته ای خاموش باشد، عیب یابی یا تعویض منبع تغذیه آسان تر خواهد بود.
  • به دلیل خاموش شدن ۲۲۰ ولت دیگر افت ولتاژی وجود نخواهد داشت.
  • به هر دلیلی با خراب شدن آداپتور یکی از دوربین های مداربسته از کار می افتد و کل سیستم تحت تاثیر قرار نمی گیرد.
  • هزینه سیم برق دوربین کاهش یافته است که برای کاربران دوربین مداربسته خوب است.

معایب آداپتور یا منبع تغذیه مجزا

  • توصیه می شود از آداپتور تک آمپر کمتر استفاده کنید زیرا طول عمر کمتری نسبت به آداپتور صنعتی دارد.
  • در صورت استفاده از کابل های بی کیفیت در سیستم دوربین مداربسته، احتمال آسیب دیدن در آینده زیاد است، زیرا باعث گرم شدن بیش از حد و آتش سوزی می شود.
  • برای اینکه آداپتور شما تصویر بهتر و بهتری در کنار دوربین مداربسته داشته باشد باید جعبه پلاستیکی با آداپتور نصب شده در آن در نظر گرفته شود، در نهایت تاثیر خوبی نخواهد داشت.

نصب دوربین امنیتی و آداپتور برق

در تعدادی از پروژه ها می توان منبع تغذیه را با توجه به شرایط پروژه نزدیک واحد نصب کرد که در این صورت باید منبع تغذیه را در جعبه پلاستیکی یا فلزی ضد آب قرار داد. در برخی موارد به دلایلی مانند ظاهر، نصب و نظافت، عملکرد یا عدم دسترسی به منبع تغذیه دوربین مداربسته و امنیت آن، آداپتور در محل دیگری قرار می گیرد که برای قرارگیری کابل مهم است. .
با جدا کردن کابل های آداپتور قبل و اتصال کابل های آداپتور با کابل جدید، می توانید ۵۰-۱۰۰ متر کابل را وصل کنید. امروزه با خرید مبدل نری به مادگی، ساخت کابل مجزا با دو سیم نری و مادگی و در نهایت جداسازی منبع تغذیه، می توانید این دو دستگاه را به هم متصل کنید.
همانطور که می دانید باید پایه های مثبت به یکدیگر و پایه های منفی به هم متصل شوند. توجه داشته باشید در صورتی که این دو جا به جا بسته شوند، دوربین روشن نمی شود. البته نگران نباشید چون در صورت انجام این اشتباه هیچ اتفاقی برای دستگاه نمی افتد و نمی سوزد.

عیب یابی آداپتور خراب یا مشکل دار

دو راه برای حل این مشکل وجود دارد. در روش اول می توان از مولتی متر برای تست آداپتور استفاده کرد و بر اساس جریان یا افت ولتاژ، نوع عیب را تعیین کرد. در روش دوم با استفاده از یک دوربین مداربسته دیگر یا هر وسیله ای که نیاز به جریان ۱۲ ولت و ۲ آمپر دارد، می توانید بررسی کنید که آیا آداپتور استفاده شده در اکثر موارد روش دوم سوخته یا از کار افتاده است.

آیا آداپتور یا منبع تغذیه دوربین مداربسته قابل تعمیر است؟

پاسخ منفی است زیرا به دلیل ارزان بودن جزء مصرفی محسوب می شود و مادام العمر دارد. در صورت خرابی، توصیه می شود آداپتور قبلی را با یک آداپتور جدید جایگزین کنید. البته با بازکردن بدنه آداپتور می توان تشخیص داد که کدام قطعه خراب است اما هزینه تعمیر در مقایسه با تعویض آداپتور جدید به صرفه نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا