تجهیزات شبکه

تفاوت رادیو وایرلس و آنتن

در این مقاله، ما به بررسی تفاوت بین رادیو وایرلس و آنتن می‌پردازیم. رادیو وایرلس یکی از پرکاربرد تجهیزات شبکه است که برای اشتراک گذاری داده‌ها در فواصل بزرگ از طریق ارتباطات بی‌سیم استفاده می‌شود. رادیو وایرلس به شما امکان ارسال و دریافت داده به صورت بی‌سیم را می‌دهد. از سوی دیگر، آنتن به تنهایی قادر به ارسال سیگنال نیست و به عنوان مکملی برای رادیو وایرلس عمل می‌کند. به طور ساده می‌توان گفت که آنتن‌ها به رادیو وایرلس‌ها کمک می‌کنند. با مجله صنعتی یاب چی همراه باشید تا در ادامه با کاربردها، نحوه عملکرد و تفاوت بین رادیو وایرلس و آنتن آشنا شوید.

آنتن چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

آنتن یک وسیله است که در ارتباطات بی‌سیم استفاده می‌شود. دستگاه‌های بی‌سیم از امواج رادیویی برای برقراری ارتباطات بی‌سیم با یکدیگر استفاده می‌کنند و آنتن نقش انتقال این امواج را دارد. آنتن‌های وایرلس سیگنال را دریافت کرده و با توجه به ساختار فیزیکی خود آن را در محیط ارسال می‌کنند. آنتن‌ها یکی از اجزای اصلی ارتباطات بی‌سیم هستند و برخی از انواع آن‌ها روی روترها نصب می‌شوند و برخی دیگر در داخل محفظه سخت‌افزاری دستگاه‌ها قرار می‌گیرند. در واقع، آنتن و رادیو وایرلس تفاوت چندانی ندارند، تنها تفاوت اساسی آنها این است که رادیو وایرلس‌ها عملکرد بهتر و قوی‌تری را ارائه می‌دهند و دارای پردازنده و سیستم عامل هستند.

انواع آنتن‌های وایرلس

آشنایی با انواع آنتن‌های وایرلس: آنتن وایرلس به دو دسته کلی omnidirectional و directional تقسیم بندی می‌شوند.

انواع آنتن‌های وایرلس
انواع آنتن‌های وایرلس

آنتن وایرلس Omni Directional (همه جهته یا ۳۶۰ درجه):

این نوع آنتن در محیط‌های خارجی نصب می‌شود و برای ارتباطات همه جهته استفاده می‌شود. آنتن Omni Directional به صورت ۳۶۰ درجه امواج را ارسال می‌کند. این نوع آنتن بسیار رایج بوده و در بسیاری از تجهیزات استفاده می‌شود. آنتن Omni Directional سیگنال را از یک نقطه به چندین جهت ارسال می‌کند و قادر به افزایش قدرت سیگنال دستگاه‌های بی‌سیم در همه جهات به طور مساوی است.

 آنتن وایرلس Directional یا جهت‌دار:

آنتن‌های وایرلس جهت‌دار یا “Directional” سیگنال‌ها را به صورت جهت‌مند در یک جهت خاص ارسال و دریافت می‌کنند. این نوع آنتن به منظور گسترش محدوده شبکه Wi-Fi در ساختمان‌ها یا در شرایط خاصی که نیاز به پوشش ۳۶۰ درجه نیست، استفاده می‌شود. آنتن‌های جهت‌دار معمولاً برای ایجاد پوشش قوی‌تر و بیشتر در یک جهت خاص، مانند تقویت سیگنال در یک نقطه خاص در فضای باز یا داخل ساختمان، استفاده می‌شوند. با تمرکز سیگنال در یک جهت، آنتن جهت‌دار می‌تواند برد و قدرت سیگنال را بیشتر کند و بهبود قابل توجهی در عملکرد ارتباط بی‌سیم فراهم کند.

رادیو وایرلس چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

رادیو وایرلس یک تجهیز بی‌سیم است که امواج رادیویی را در فرکانس‌های مشخصی ارسال و دریافت می‌کند. این تجهیز به عنوان یکی از ابزارهای پرکاربرد در شبکه‌های بی‌سیم شناخته شده است و برای انتقال داده‌ها استفاده می‌شود. رادیو وایرلس به صورتی عمل می‌کند که پوشش بیشتری در یک شبکه فراهم می‌کند و به قدرت و توان بیشتری نسبت به آنتن‌ها برخوردار است.

این تجهیز در واقع یک گیرنده و فرستنده امواج رادیویی است و عملکرد ساده‌ای دارد. رادیو وایرلس مشابه اکسس پوینت عمل می‌کند. اکسس پوینت نیز به روتر یا مودم متصل شده و با استفاده از کابل شبکه عمل می‌کند، اما قادر است داده‌ها را در سایر نقاط خانه، شرکت یا مکان‌های دیگر به اشتراک بگذارد و پوشش بیشتری را فراهم کند.

رادیو وایرلس
رادیو وایرلس

کاربرد ها و مزیت رادیو وایرلس

مزیت‌ها و کاربردهای رادیو وایرلس به این صورت است:

یکی از وظایف و کاربردهای اصلی رادیو وایرلس، انتقال داده‌ها بدون محدودیت مکانی است. به عنوان مثال، اگر بخواهید دو شعبه یا دو ساختمان را که فاصله آنها حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ متر است، به صورت بی‌سیم به یکدیگر متصل کنید، می‌توانید در هر دو ساختمان رادیو وایرلس را نصب کنید و با استفاده از آنها، ارتباط بی‌سیم را از راه دور برقرار کنید. لازم به ذکر است که قدرت رادیو وایرلس در واقع به قدرت آنتن آن بستگی دارد. قدرت آنتن با واحد dBi مشخص می‌شود. هر چه این عدد بالاتر باشد، به معنی قدرت بیشتر رادیو وایرلس و امکان استفاده برای مسافت‌های طولانی‌تر و ارتباط پایدارتر است. به همین دلیل، استفاده از رادیو وایرلس در سازمان‌ها و مؤسسات بزرگ به کارایی بالا دست می‌دهد.

به طور کلی، استفاده از رادیو وایرلس مزایای متعددی را برای کاربران به همراه دارد. از جمله این مزایا می‌توان به مقرون به صرفه بودن (کاهش هزینه‌ها برای خرید تجهیزات مختلف)، انعطاف‌پذیری بالا، قابلیت گسترش پذیری و پیاده‌سازی ساده آن اشاره کرد. با استفاده از رادیو وایرلس، نیاز به کابل‌کشی برای ارتباطات شبکه از بین می‌رود و این امر باعث کاهش هزینه‌ها و زمان نصب و پیکربندی می‌شود. همچنین، رادیو وایرلس امکان انتقال داده‌ها در محیط‌های مختلف را فراهم می‌کند و به راحتی قابلیت گسترش و ارتقاء دارد. نصب و راه‌اندازی رادیو وایرلس نیز به صورت ساده و آسان است که باعث می‌شود به راحتی بتواند در سازمان‌ها و شرکت‌ها پیاده‌سازی شود.

بررسی تفاوت رادیو وایرلس و آنتن 

تفاوت بین رادیو وایرلس و آنتن به این صورت است:

در واقع، تفاوت آشکاری بین آنتن و رادیو وایرلس وجود ندارد و می‌توان گفت آنتن جزئی از رادیو وایرلس است. با این حال، در برخی موارد، بعضی از تجهیزات مانند آنتن‌ها، برد کمتری نسبت به رادیو وایرلس‌های شناخته شده در بازار دارند به منظور افزایش برد شبکه Wi-Fi. به عنوان مثال، در برخی موارد نیاز است داده‌ها در مسافت‌های طولانی به اشتراک گذاشته شوند، در این صورت رادیو وایرلس عملکرد بهتری در ارسال و دریافت داده‌ها ارائه می‌دهد. همچنین، رادیو وایرلس نقاط بیش‌تری را در یک شبکه پوشش می‌دهد و از قدرت و توان بیشتری نسبت به آنتن برخوردار است.

به عبارت دیگر، آنتن به عنوان مکمل رادیو وایرلس عمل می‌کند و با متصل کردن آن به رادیو وایرلس و با توجه به قدرت و آنتن‌دهی که دارد، پوشش دهی بالاتری را برای رادیو وایرلس فراهم می‌کند. به زبان ساده، رادیو وایرلس به تنهایی قادر به ارسال و دریافت داده است، اما قدرت ارسال آن به قدرت آنتن‌دهی مرتبط است. با اضافه کردن یک آنتن به رادیو وایرلس، سیگنال و داده‌ها با قدرت بیشتری در فواصل طولانی قابل ارسال و دریافت هستند.

جمع بندی

در این مقاله، به تفاوت بین رادیو وایرلس و آنتن پرداخته شد و عملکرد و کاربردهای آنتن و رادیو وایرلس مورد بررسی قرار گرفت. این اطلاعات می‌تواند به شما در انتخاب و خرید آنتن یا رادیو وایرلس مناسب برای نیازهای خود کمک کند. از همراهی شما سپاسگزاریم.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا